Persoonlijke hulpmiddelen

Euro aangekomen bij neklijn

Door: Ad Nooten

Ad Nooten is een van de bekendste zelfstandige traders, die ons land rijk is.
Meer van Ad Nooten.

In: EUR/USD, Valuta: Amerika — 2012-09-05 13:36:28

De euro is gestegen naar de neklijn van een eerder gevormd hoofd en schouders patroon, een potentiële weerstandslijn.

Daggrafiek euro/dollar di 4 sep 2012

Het koersverloop van de euro ten opzichte van de dollar heeft me ertoe gebracht lijn y’ die ik eerder in de grafiek tekende iets naar boven te verschuiven. De oorspronkelijke lijn staat nog als lichtgrijze lijn in de grafiek. Deze lijn werd doorbroken maar dat leverde door weerstand rond de stippellijn op $1,262 geen voortzetting naar boven op. Het zorgde wel voor twee nieuwe toppen, die ik nu meegenomen heb in lijn y’. De reden dat de euro niet verder steeg ziet u in de weekgrafiek.

 Weekgrafiek euro/dollar di 4 sep 2012

De stippellijn rond $1,262 is de neklijn van een groot hoofd en schouders patroon dat eerder dit jaar werd afgerond. De neklijn van zo’n patroon is een potentiële weerstandslijn, dus een lijn waar de stijging van de euro in principe beëindigd kan worden. Komt het inderdaad van topvorming rond $1,262 en breekt de munt vervolgens naar beneden door lijn y dan betekent dat de hervatting van de neerwaartse trend. Een daling onder die lijn zou namelijk inhouden dat het patroon y-y’ afgerond wordt als vlag. Doel zou dan de stippellijn rond $1,188 worden, met als reële optie een daling eronder.

De euro zou daarentegen sterker worden als de neklijn rond $1,262 en de laatste top rond $1,275 naar boven doorbroken zouden worden. De vlag zou dan niet meer afgerond worden en het hoofd en schouders patroon zou ongeldig zijn, hetgeen ruimte zou geven voor een vervolg naar boven.

Het laat zich niet voorspellen welke richting de markt kiest, dat is in te grote mate afhankelijk van uitlatingen en beslissingen van de ECB en van Europese politici. In technische zin is een daling zolang $1,262 niet doorbroken wordt evenwel de meest waarschijnlijke mogelijkheid.

-Ad Nooten-

 

 

Images

Geef uw waardering

  • Rating 2.9/5

633 stemmen (Score 2.9/5)

Document acties
 

©2011-2016 Atopia