Persoonlijke hulpmiddelen

Euro naar boven uit wig

Door: Ad Nooten

Ad Nooten is een van de bekendste zelfstandige traders, die ons land rijk is.
Meer van Ad Nooten.

In: EUR/USD, Valuta: Amerika — 2012-08-29 11:58:34

De euro lijkt naar boven uit een stijgende wig te breken, wat wil zeggen dat het niveau $1,262 belangrijk wordt.

Daggrafiek euro/dollar di 28 aug 2012

De euro is boven de stijgende wig y-y’ geweest in de grafieken waarin de munt tegen de dollar is uitgezet. Of het een uitbraak genoemd moet worden hangt er maar net van af in welke grafiek je het bekijkt. In de daggrafiek is het nog een vraagteken of er een uitbraak naar boven is. In de weekgrafiek is de uitbraak al wel zichtbaar, maar is de laatste candle nog niet af en kan het beeld dus nog veranderen. Het is overigens niet ongewoon dat er verschillen zijn tussen grafieken met verschillende tijdvensters, lijnen zijn nooit geheel gelijk te tekenen. Feit is dat de bovenkant van de wig onder druk staat, wat wil zeggen dat de valutamarkt een herstel van de euro ten opzichte van de dollar nastreeft. Het toekomstig verloop is daarmee in eerste instantie afhankelijk van de ontwikkeling ten opzichte van de stippellijn rond $1,262. Wat het belang van de lijn is ziet u in de weekgrafiek die volgt.

 

Weekgrafiek euro/dollar di 28 aug 2012

De stippellijn rond $1,262 is de neklijn van een groot hoofd en schouders patroon dat in mei van dit jaar werd afgerond. Van de lijn mag worden verondersteld dat hij als weerstandslijn gaat functioneren. Het meest waarschijnlijke scenario is zolang de euro onder deze lijn koerst nog steeds dat van een daling. Die zou dan zijn beslag krijgen op het moment dat de munt door lijn y zakt.

Dit beeld verandert mocht de euro naar boven door $1,262 breken, want dat zou het hoofd en schouders patroon ongeldig maken. Ik wil echter wel enige marge daarin houden en let in dat geval op het koersverloop ten opzichte van de top rond $1,274. Een eventuele doorbraak door die grens zou een sterke prestatie zijn van de munt en leiden tot verder herstel.

-Ad Nooten-

  

Images

Geef uw waardering

  • Rating 2.8/5

424 stemmen (Score 2.8/5)

Document acties
 

©2011-2016 Atopia