Persoonlijke hulpmiddelen

Omkeer na woorden Draghi

Door: Ad Nooten

Ad Nooten is een van de bekendste zelfstandige traders, die ons land rijk is.
Meer van Ad Nooten.

In: EUR/USD, Valuta: Amerika — 2012-08-01 14:44:08

ECB-voorzitter suggereerde afgelopen donderdag deze week met maatregelen te komen, dat zorgde voor een omkeer van de euro.

Weekgrafiek euro/dollar di 31 juli 2012

De AEX was een flink deel gevorderd in de richting van de stippellijn rond €1,188, toen ECB-voorzitter Draghi vorige week donderdag aangaf alles te zullen doen om de euro te redden. De markt interpreteerde dit als een vooraankondiging van nieuwe maatregelen en de euro keerde om van richting. Er ontstond een engulfing bullish line in de weekgrafiek van de munt ten opzichte van de dollar. Dit is een potentieel bodempatroon, dat deze week nog wel bevestigd dient te worden met een volgende groene candle wil het daadwerkelijk een bodem zijn. Morgen blijkt of er inderdaad nieuwe maatregelen komen en daar is deze bevestiging van afhankelijk. Blijven extra stappen in tegenstelling tot wat is gesuggereerd uit dan daalt de euro verder, komen er wel nieuwe voorzieningen dan kan dat de euro daarentegen verder doen oplopen. Draghi heeft met zijn opmerkingen vorige week heel wat op zijn schouders genomen. Nu maar zien of hij het ook waar maakt.

Daggrafiek euro/dollar di 31 juli 2012

Voor de bepaling van potentiële weerstandsniveaus maak ik gebruik van Fibonacci lijnen over de daling $1,275 - $1,204 in de daggrafiek. Mogelijke weerstandsniveaus zijn het 50% niveau rond $1,24 en het 61,8% niveau rond $1,248. Verder kan er nog weerstand zijn rond $1,244 en het oude recent doorbroken steunniveau $1,25. De euro heeft van deze grenzen het 50% niveau bereikt en dat is een niveau waar eventueel een top kan ontstaan.

Komt de euro naar aanleiding van de bekendmaking van de ECB die voor morgen op de agenda staat boven $1,25 dan komt er een verder herstel van de munt. Dit zou een positieve verandering geven in het beeld. Ontstaat er echter een top op $1,25 of een van de genoemde niveaus eronder dan kan de euro alsnog verder omlaag, waarbij de grens $1,188 dan het doel is van de beweging.

-Ad Nooten-

  

 

 

Images

Geef uw waardering

  • Rating 2.8/5

559 stemmen (Score 2.8/5)

Document acties
 

©2011-2016 Atopia