Persoonlijke hulpmiddelen

Stijgende wig in euro

Door: Ad Nooten

Ad Nooten is een van de bekendste zelfstandige traders, die ons land rijk is.
Meer van Ad Nooten.

In: EUR/USD, Valuta: Amerika — 2012-08-15 09:57:12

Er is een stijgende wig in wording in de euro tegen de dollar. Een verdere daling dreigt.

Daggrafiek euro/dollar di 14 aug 2012

De euro bevindt zich ten opzichte van de dollar in een licht stijgende beweging. Deze beweging heeft tot dusverre de vorm van een grote stijgende wig, het patroon y-y’. U ziet dat nog wat beter in de weekgrafiek hieronder.

Weekgrafiek euro/dollar di 14 aug 2012

Een stijgende wig is een voortzettingspatroon en dat maakt een voortzetting naar beneden vooralsnog de meest waarschijnlijke toekomstige ontwikkeling. Er doet zich dan op een gegeven moment een uitbraak naar beneden voor, waarmee het patroon wordt afgerond. Koersdoel wordt dan de stippellijn rond $1,188. Dit is het niveau waar in juni 2010 een bodem ontstond en het is dus een belangrijk niveau.

Het lijkt me zolang de wig niet afgerond is met een uitbraak naar beneden overigens goed om ook de ontwikkeling ten opzichte van de bovenkant van het patroon te volgen. Zou er zich namelijk een uitbraak naar boven voordoen, dus een stijging boven lijn y’, dan wordt de wig ongeldig. Het patroon ontwikkelt zich dan namelijk niet verder. De euro zou in dat geval in een beweging omhoog terecht komen, met de laatste top rond $1,275 als doel. Het is een minder aannemelijke ontwikkeling, maar je weet het maar nooit. Eén uitlating van ECB-president Draghi immers en de euro schiet toch weer omhoog. Vooralsnog echter is een daling naar $1,188 het meest waarschijnlijke scenario.

-Ad Nooten-

Images

Geef uw waardering

  • Rating 2.8/5

531 stemmen (Score 2.8/5)

Document acties
 

©2011-2016 Atopia