Persoonlijke hulpmiddelen

Valutamarkt stuurt aan op daling euro

Door: Ad Nooten

Ad Nooten is een van de bekendste zelfstandige traders, die ons land rijk is.
Meer van Ad Nooten.

In: EUR/USD, Valuta: Amerika — 2012-06-27 11:52:25

Uit een afgeronde wig in de daggrafiek van euro blijkt dat de valutamarkt aanstuurt op een verdere daling van de euro.

Daggrafiek euro/dollar di 26 juni 2012

Er staat een afgerond voortzettingspatroon in de daggrafiek van de euro ten opzichte van de dollar, namelijk de formatie x-x’. Het koersdoel van dit patroon komt doordat zo’n formatie over het algemeen halverwege een totale beweging ontstaat rond $1,19 te liggen. Rond $1,188 ligt een oude bodem uit juli 2012 en het ziet er dus naar uit dat onze munt terug gaat keren naar die bodem.

Enige terughoudendheid is echter nog wel op zijn plaats, want er ligt nog steun rond $1,244. De eenheidsmunt, voor zover je die term overigens nog kunt gebruiken Knipoog, zou in theorie nog kunnen stijgen vanaf dit punt. Zou dat gebeuren dan wordt het zaak te kijken welke ontwikkeling we krijgen ten aanzien van de top rond $1,275. Een eventuele stijging boven dit niveau zou de wig x-x’ ongeldig maken en voor de nabije toekomst een krachtiger euro betekenen. Bij een stijging vanaf $1,244 en een lagere top onder $1,275 daarentegen kan er eventueel een hoofd en schouders patroon ontstaan, waarop de munt dan alsnog zou dalen. U ziet, er zijn nog allerlei mogelijkheden.

Het meest voor de hand liggende vervolg op de wig x-x’ is evenwel een voortzetting naar beneden. De euro zou dan door de bodems rond $1,244 en $1,229 zakken en zoals gezegd naar $1,188 gaan. Of dit daadwerkelijk gebeurt hangt nog af van het resultaat van de Europese top die eind deze week wordt gehouden, maar de valutamarkt stuurt er in ieder geval al op aan.

-Ad Nooten-

 

Geef uw waardering

  • Rating 2.9/5

545 stemmen (Score 2.9/5)

Document acties
 

©2011-2016 Atopia