Persoonlijke hulpmiddelen

Dag twee

Blog: Bon

Noem mij maar Bon, ook wel Pieter-Bas. Ik ben een trader. Geen scalper maar meer een swingtrader, geen lange termijn belegger of analist, geen hobbyist of gelukzoeker en zeker geen systeemontwikkelaar. Ik handel intraday een aantal producten volgens één vaste systematiek.
Alle blogposts van Bon

Geplaatst: 2011-10-19 09:05:00

Zo, ook deze tweede dag van de week zit er weer op. Niets gedaan in de eurusd future, achteraf zou het mooi geweest zijn, maar zoals ik al eerder gezegd heb: achteraf kunt U een koe in de kont kijken

De bund heeft wel een aardig plusje en dat zorgt ervoor dat ik mij toch gelukkig prijs met deze fantastische handelsdag.

Ik heb horen fluisteren dat er nogal wat nieuwe traders aan de deur staan te rammelen, dat werd tijd! Zo goed is het de afgelopen tijd niet gegaan en daarbij kan ook ik met de eurusd future prestaties van afgelopen week gerust de hand in eigen boezem steken. Laten we hopen dat het nieuwe bloed zorgt voor een positieve impuls. Welkom dus!

 

Uitleg van mijn systemen

Meedoen met mijn Systemen

18 okt De kop is eraf voor deze week.

De kop is eraf voor deze week. De herfstvakantie is begonnen in het huis van Bon, maar dat wil niet zeggen dat Bon zelf ook van vakantie geniet, dat mogen de kindertjes doen.

13 okt Bon's handelsdag

Vandaag laat ik de eur maar even voor wat het is. De bund daarentegen...

10 okt U vraagt en wij leveren

Wie heeft er vrijdagavond een biertje gedronken bij Hofbrau in München? Ik dus, en nee dit ging niet ten koste van de handel van vrijdag. Er is gewoon gehandeld in de morgen en met het dumpen van belangrijke NFP cijfers vrijdagmiddag in de VS stond mijn pc na elf uur toch al in de slaapstand

06 okt Meer van hetzelfde

Schreef ik gisteren nog over de misverstanden in 2008 en bij Dexia nu, wringt minister Jan Kees zich meteen in allerlei bochten om zijn aandeel in dit drama te bagatelliseren

05 okt Gaat niet zo goed met Dexia

Normaal ben ik niet zo van het al te serieuze in mijn stukjes. Ik handel, doe m’n ding en open dan de laptop om een stukje te gaan schrijven. Meestal gaat de titel al over het toetsenbord terwijl de pc nog bezig is “word” uit z’n folder te pakken

04 okt Kl.t.zooi

Oh, dus dit is niet zo’n nette titel voor een stukje. Lekker belangrijk, soms is het niet anders. Kijk, er zijn van die dagen dat je continue naast de pot piest. Je ziet de pot wel en hebt ook de juiste positie, maar toch, de kracht ontbreekt.

30 sep Doelstelling bereikt

Het heeft even geduurd, zo’n werkweek telt toch vijf dagen en als je dan al om een uur of zeven begint en gemiddeld om twaalf uur de handdoek in de ring gooit, ja dan gaat dat je niet in de koude kleren zitten. Kul denkt u en waarschijnlijk terecht.

30 sep Doelstelling weer gefrustreerd, god zij dank

Hadden we gisteren nog een mooie trade door de neus geboord zien worden. Vandaag was het weer raak, echter nu met een trade die u en ik liever niet in de lijst van trades op zouden nemen.

28 sep Doelstelling wordt gefrustreerd

Daar zit je dan iets na zessen in de ochtend om de systemen voor de shop op te starten, blijkt het niet mogelijk contact te krijgen met de applicaties. Voor de zekerheid maar even met de browser gesurft naar de krant van bijzonder ontwikkelt Nederland om te kijken of ik wel prik heb in mijn lijnen. Geen probleem, kon meteen doorklikken naar een foto van de King of Pop van vlak na het hemelen.

27 sep Het dubbeltje op z’n kant

Werd ik vanochtend nog op de roze wolk getild door Ruud, kan ik nu alweer met beide voeten de grond onder mij voelen. Vanochtend heeft Ruud namelijk het dagelijkse lijstje van de Traderswinkel gepresenteerd met mij als nieuwe binnenkomer.

26 sep Doelstelling

Voor deze week ga ik eens een doelstelling formuleren. Het mooie van een doelstelling is natuurlijk dat het redelijk subjectief is. Leg je de lat bij voorbaat te hoog, dan weet je eigenlijk gelijk al dat je het niet haalt.

24 sep Een dag van bezinning

Het is vrijdag, het zonnetje roept, de weekendboodschappen zijn binnen en bovenal de vrijdagochtend trades zijn afgesloten. Kijk, en dan kunnen we dus gewoon gaan genieten.

21 sep Gefeliciteerd!

Ja Ja, het is zover. Na wat strubbelingen staat de data voor mijn systemen eindelijk goed in de Systemshop. Om er maar vanaf te zijn, de problemen met het verwerken van de valuta cash systemen in de shop, zijn we uiteindelijk maar overgestapt op de future variant van de eurusd.

09 sep Wijziging in het aanbod van systemen van Trade-Log.

De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat het verwerken van de valuta cash transacties in de statistieken van de systemshop niet zonder problemen verloopt. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer dit euvel is opgelost

07 sep Uitstel

Vandaag is natuurlijk een aparte dag voor ons handelaren in de Europese sessie. Er komen belangrijke cijfers uit de UK, maar echt uniek kan de ‘German court bailout ruling’ worden.

16 aug Vakantiegevoel

Toch altijd fijn zo’n zomerreces op de beurs, je volgt gewoon de aloude beurswijsheden. Tot nu toe was je goed weggekomen met de klassieker: sell in may…. Nou heb ik het niet zo op al die wijsheden, ik ben recalcitrant genoeg en daarnaast stronteigenwijs van tijd tot tijd. Maar goed, het had dus wel gewerkt, echter is het lang niet zeker of de beurs er in september nog wel is.
Document acties

©2011-2016 Atopia