Persoonlijke hulpmiddelen

GeHobbel

Door: Geert-Jan Nikken

Vaste waarde op Beursplaza.nl en nu ook regelmatig op Valutaplaza.nl. Geert-Jan is als Technisch Analist jarenlang werkzaam geweest bij alle Nederlandse grootbanken. Sinds 2009 werkt hij samen met collega/vriend Gökhan Erem in LeoMont. Zijn focus ligt wat meer op de rechterkant van de grafiek zodat hij u op regelmatige basis zal verblijden met meer trading-georiënteerde bijdragen.
Meer van Geert-Jan Nikken.

2012-08-29 06:47:38

De lagere opening van de index gisteren was ingecalculeerd.

De lagere opening van de index gisteren was ingecalculeerd. Dat de RSI duidelijk boven de OS-lijn zou blijven en steun zou vinden rondom de niveaus van haar oude toppen was ook ingecalculeerd. Desondanks kon de AEX tijdens het verloop van de handelssessie niet geleidelijk weer de weg omhoog vinden. De niveaus van respectievelijk 332 en 334 bleven ver uit beeld.   

 AEX-intradag.GIF

Vandaag gaat de index hoogstwaarschijnlijk een stuk rustiger van start. Daarmee zet zij haar aarzelende beweging van gisteren voort. In de dag-grafiek vertaalt de huidige ontwikkeling zich in een interessante beweging. Zoals bekend laat de dag-grafiek een duidelijk opwaarts trendkanaal zien. De trendlijnen van dit kanaal staan dan ook al lange tijd in de bijgeleverde grafiek ingetekend. Vaste lezers zullen zich ongetwijfeld herinneren dat in eerdere bijdragen gewezen is op de negatieve divergentie tussen index en indicator. Destijds is echter een aantal keer expliciet vermeld dat deze ontwikkeling slechts als waarschuwingssignaal fungeert en niet perse als handelssignaal hoeft te worden gezien. Het interessante waarnaar hierboven wordt verwezen zit hem in het feit dat de indicator inmiddels al een stuk verder is gezakt terwijl de index zelf veel meer zijwaarts binnen het grotere trendkanaal beweegt. Door het verstrijken van de tijd nadert de steunlijn van het kanaal langzaam maar zeker de huidige koersontwikkeling. Qua tijd gemeten kan het dan ook niet meer heel lang duren voordat de index duidelijkheid gaat verschaffen of zij in staat is om binnen het kanaal te blijven. Wat in het voordeel pleit voor de verwachting dat dit zal gaan gebeuren, is het gegeven dat de indicator nog steeds in haar Bull Market Range fluctueert en dat zij bezig is met de vorming van verschillende PR’s. Gisteren stond al zo’n set-up ingetekend en de lezers met een getraind technisch oog hebben natuurlijk al de mogelijkheid gespot van een potentieel volgende set-up in vergelijking met de bodem van 24 juli. Niet geheel de bodem waarnaar eerder al werd verwezen toen de huidige beweging van de AEX omschreven werd als correctief van aard.

 De huidige ontwikkeling mag nog steeds gezien worden als voorbereiding op een nieuwe grotere beweging opwaarts. Net als gisteren moet echter opgemerkt worden dat het nog te vroeg is om al een nieuw lijstje met hogere richtpunten te presenteren. Eerst zal de stap in de intra-daggrafiek succesvol moeten verlopen. Daarom nog maar een keer de technische stelling van gisteren: U weet, grote bewegingen starten in de kleine grafiek.

 

 

Images

Geef uw waardering

  • Rating 2.8/5

720 stemmen (Score 2.8/5)

Document acties
 

©2011-2016 Atopia