Persoonlijke hulpmiddelen

Fibo test klaar

Door: Gökhan Erem

Gökhan is uw Technisch Analist en Valutaspecialist. Zijn jarenlange ervaring op de financiële markten wordt toegepast op de mondiale valutamarkten en vindt zijn weg naar u door middel van scherpe en duidelijke analyses.
Meer van Gökhan Erem.

In: EUR/USD, Valuta: Amerika — 2012-08-29 09:22:33

EUR USD is bezig de trend neerwaarts te corrigeren. De rit kan in eerste instantie naar de 1,27 leiden waar de strijd geslcht zal worden.

 Het U,P, G principe is de valutamarkten niet vreemd, zo blijkt maar weer, De beweging opwaarts is de afgelopen dagen gecorrigeerd middels de P die gisteren zijn einde vond in een succesvol slot. Nu is het klaar voor de GO, laat Jackson Hole maar komen. Wellicht is dat de trigger.

In de Technische Analyse geldt dat 50% van de potentie van een beweging veelal in 10% van de tijd die voor het geheel wordt uitgetrokken wordt afgelegd. Daar is het principe op gestoeld dat luidt: “Alles dat goed is gaat hard en snel.” Vrij vertaald vanuit de werken van Prof. L. Strijbos een bekende derivaten en TA specialist uit de jaren 90. De grafiek ziet er als volgt uit onder deze wijsheden.

 298

De trend vervolgt zijn weg met kleine slingertjes tussendoor. Op en neer en per saldo dus van links onder naar rechtsboven zoals vriend Nikken pleegt te zeggen. Daarmee is de trend in middels ver gevorderd en kunnen we zelfs nieuwe impulsen ontwaren binnen deze globale beweging. De fibo test van de afgelopen dagen is gisteren afgerond warmee de 38,2% retracement een feit is. Doordat de koersen hebben gesteund op de rectracement kan gesteld worden dat de zelfde afstand die voor de  correctie plaats heeft gehad nu  geprojecteerd mag worden in opwaartse zin op het. Deze komt ruim boven de 1,27 uit waarmee we een volgende bevestiging hebben voor dit koersdoel. De wereld kijkt naar dit weekend wat er gezegd gaat worden in Jackson Hole door FED voorzitter Bernanke en tot gisteren onze Mario Draghi. Kent u die grap van Draghi die naar Jackson Hole zou gaan om te spreken? Nou, die ging niet want hij had geen tijd. En terecht, want  de markten weten zelf wel waar ze naar toe gaan en dat is naar de 1,27  zoals het er naar laat aanzien. Er dient een breuk boven de 1.26 gerealiseerd te worden om te kunnen bereiken. Lijkt mij een kwestie van tijd.

 

Geef uw waardering

  • Rating 2.9/5

647 stemmen (Score 2.9/5)

Document acties
 

©2011-2016 Atopia