Persoonlijke hulpmiddelen

(Zwitserse) Frankenstein...

Blog: Joost Schuit

Joost Schuit is een zelfstandige professionele trader/programmeur met ruim 5 jaar ervaring op de future- en valutamarkt in z'n rugzak die weet dat ‘fundamentals’/voorkennis allang zijn ingeprijsd en discrepanties (in welke vorm dan ook (prijs, sentiment, etc)) de markt laat draaien. Vind de discrepanties en je zit zelden aan de verkeerde kant van de prijs.
Alle blogposts van Joost Schuit

Geplaatst: 2011-09-09 07:05:00

De gezichten van de Euro/CHF en de USD/CHF in interventieland...

Vrijdag 9 september: Er is de afgelopen dagen al genoeg geschreven over het ingrijpen van de Zwitserse centrale bank en natuurlijk wint de markt op de lange termijn altijd, maar feit is en blijft dat er tot nader order een betonnen bodem onder de Zwitserse Frank ligt. 

Vanuit tradingperspectief dus een 'dode' munt? Voorlopig wel of er moet een nieuwe wereldwijde golf van hebzucht/risico nemen opborrelen (QE3?) die de vlucht naar "veilige" valuta ongedaan maakt.

EURCHF

USDCHF 

Alhoewel de valutaoorlog al een tijdje duurt, opent de Zwitserse maatregel wel een nieuw hoofdstuk (genaamd "Protectionisme? Welnee, gewoon eigen economie eerst"). Dus wat volgt...bovengrens in de Pond? De Yen gekoppeld aan de S&P500? De Euro laten correleren aan de Postcode Kanjer?

De plaatjes hierboven laten in ieder geval zien hoe de (technische) situatie nu is (horizontale lijn is de ondergrens). Zowel de EUR/CHF als de USD/CHF hebben last van een drievoudige discrepantie, maar 0 ruimte om te dalen. Toch blijft het interessant om Frankenstein te blijven volgen en hoe de markt hier verder mee omgaat. 

- Joost Schuit -  

Images
Document acties

©2011-2014 Atopia